Tandblekning med DSMILE

Hur fungerar tandblekning med Dsmile?

Behandlingen är totalt 30 minuter aktiv blekningstid. Gelen aktiveras av det kalla Led-ljuset lampan avger och sätter igång en blekning. Behandlingen är helt skonsam mot munhåla och emalj, lampans ljus är inte skadlig för vår bindväv men man använder glasögon under behandlingen. Vi garanterar 2-9 nyanser vitare tänder, snittet brukar ligga på 5-6 nyanser ljusare tänder. Produkten följer alla EU direktiv för kosmetisk tandblekning och är registrerad i CPNP registret. Produkten frisätter mindre än 0,1% väteperoxid och en kosmetisk tandblekning som är pH-neutral.

Vad missfärgar våra tänder?

Alla människor har olika ton på sina tänder och vanligtvis mörknar det även med åren. Vissa har mörkare tänder redan från födseln. Missfärgningar orsakas oftast genom mat och dryck och den allmänna munhygienen. Kaffe, te, tobak, vin, soja samt vissa kryddor missfärgar dina tänder. Andra typer av missfärgningar kan också orsakas av exempelvis slag eller olycka, mediciner och vissa sjukdomar.

När skall man inte bleka sina tänder?

Om du behandlas för rotfyllning eller har hål i tänderna rekomenderas först en avslutad behadling hos tandläkare.Vid kraftfulla ilningar/isningar sedan tidigare, blottad tandhals samt kraftigt försämrad emalj. Vid graviditet, amning och kemoterapi finns det ingen dokumenterad risk, men man bör följa försiktighetsprincipen. Produkten är godkänd att användas från 16 år, men vi rekommenderar att man är 18 år.

Hur länge håller tandblekningen?

Tandblekningens hållbarhet är individuell och påverkas av dryckesvanor, matvanor och munhygien. En timma efter behandling skall man inte äta eller dricka mer än vanligt vatten. 48h skall man undvika alla typer av färgämnen, konstgjorda som naturliga. Detta är för att tanden nu är något uttorkad och utsätter man tänderna för färgad fukt/saliv suger tänderna åt sig av det färgämne och resultatet kan försvinna eller försämras. Röker, snusar, dricker mycket kaffe eller Coca Cola el. dylikt håller resultatet kortare än hos dem som inte utsätter tänderna för denna typ av missfärgning. Vi kan aldrig garantera ett resultat och resultatet är individuellt från person till person.

Vilket resultat kan man förvänta sig?

Dsmile ger 2-9 nyanser vitare tänder. Snitt nyansen är 5-6 nyanser ljusare tänder.

Vad bör man tänka på innan en tandblekning?

Vissa tänder är svårare än andra att bleka. I dessa fall kan fler än en behandling behövas för att uppnå ditt önskade resultat. Extra behandlingar är inte kostnadsfria. Var noga med att du har rena och nyborstade tänder när du kommer för att få en tandblekning.

Vad bör man tänka på efter en tandblekning?

Du skall inte äta eller dricka utöver vanligt vatten första två timmarna efter behandlingen.

Du bör undvika tobak, mat och dryck med färgämnen 48 timmar efter behandlingen då tänderna är mer mottagliga för färgämnen denna tid. Orsaken till detta är att tänderna jobbar för att återställa sin fuktbalans. Håller du inte detta kan blekeffekten försämras eller försvinna helt.

PRISER:

Tandblekning 3×10 minuter – 1495:-
Tandblekning ”touch up” (efter 3-6 månader) – 550:-

Behandlingen utförs av Mia.