Vaxning

Information:

Inför din vaxning: Håret bör vara minst 4-5 mm långt för att få med så mycket som möjligt vid vaxningen, 2 veckors utväxt är ganska lagom. Använd inte fet kräm då det kan bli svårare för vaxet att fästa i hårstråna. Skrubba/peela med fördel huden ett par dagar innan, dock inte närmre än 24h innan bokad tid.


Inför brasiliansk vaxning: Vi rekommenderar att du bokar en tid då dina hårstrån är minst 5-10 mm långa (ca 2 veckor), och under din mensfria period. Detta på grund av att man löper större risk för infektion under menstruation, samt att man är extra smärtkänslig då. Man kan även ta en värktablett ca en halvtimme innan för lite smärtlindring. Använd oömma bekväma underkläder den dagen.

Efter din behandling: Använd löst sittande kläder och gärna i bomull så att huden får en chans att andas. Sola aldrig direkt efter en vaxning utan vänta alltid 24-48 timmar beroende på vad din hud är van vid. Undvik också klorerade bad och bastu/solarium. Undvik fysisk aktivitet då du inte bör svettas eftersom att detta lätt kan täppa till hudsäckarna.

Raka inte mellan behandlingarna! Använd inte parfym direkt på det vaxade området. Vid brasiliansk vaxning och bikinilinje så ska samlag undvikas första 24 timmarna.


Håret växer i 3 olika faser vilket betyder det att du vid ditt första vaxningstillfälle hamnar någonstans mitt i dessa. Det medför att några strån att fortsätta växa eftersom de inte nått till ytan ännu. Dessa strån är få och kommer att följa med vid nästa tillfälle.
Det gör alltid ondast första gången du vaxar. Ifall du vaxar regelbundet så tröttas hårsäckarna ut och du får en glesare hårväxt och tunnare strå som gör mindre om att avlägsna. Jag rekommenderar att du vaxar dig var 4-5 vecka. Väntar du för länge så hinner håret rota sig och smärtan samt resultatet kan liknas vid ditt första besök.
                                                                                                                                      

I början när man vaxar sig så kommer håret relativt fort tillbaka men efter 3-4 ggr så behöver man vaxa mer sällan. Upp till 6 veckor kan det hålla sig fint. Min rekommendation är att vaxa sig var 4:e till 5:e vecka för ett hårfritt resultat så länge som möjligt.

Jag använder hårdvax (sk. pärlvax) till all vaxning, utom på ben där jag använder roll on-vax.

PRISER:

Brasiliansk – 650 kr
Manzilian (manlig brasiliansk vaxning) – 650 kr
Halva ben inkl. knän – 350 kr
Hela ben – 450 kr
Bikinilinjen – 350 kr
Överläpp – 250 kr
Haka – 250 kr
Överläpp och haka – 400 kr
Underarmar – 250 kr
Hela armar – 400 kr
Armhålor – 320 kr
Rygg från – 600 kr
Bröst från – 600 kr

Avbokning senast 24 timmar innan, annars full betalning.
Jag tar kort och swish.

Behandlingen utförs av Mia.